Wszystkie składniki wyciągnąć wcześniej, by nabrały temperatury pokojowej.
Masło zmiksować z erytrolem. Czekoladę rozpuścić w garnuszku i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać do masy maślanej i zmiksować na pulchny krem. Miksując dodawać żółtka. Następnie połączyć szpatułką z przesianą przez sitko mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać ubite na sztywno białka i wymieszać. Piec około 13-14 minut w temp. 180 stopni.
Owoce obrać ze skórek i pozbawić pestek. Zblendować na mus. Podgrzać mus w garnuszku do zagotowania, zdjąć z ognia i wymieszać w nim 2 galaretki aż do rozpuszczenia. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia pilnując, by masa nie stężała. Ostudzony mus wymieszać z serkami i jogurtem dodając stopniowo, po 1 łyżce sera i jogurtu do musu. Wymieszać, najlepiej trzepaczką na gładką masę. Przelać na wystudzony spód i odstawić do lodówki do stężenia na około 4-5h. Opcjonalnie udekorować wierzch kawałkami owoców.
Kontakt:
- 530 530 156
Dorota Lejkowska
OPINIA PACJENTA: Bardzo polecam Panią Dorotę Lejkowską. Na diecie czuję się lekko, posiłki są smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu. Pani dietetyk potrafi wysłuchać, zmotywać na nowo, gdy przychodzi kryzys. Najważniejsze to waga spada i nie muszę się głodzić. Jeszcze raz polecam!
16.04.2019
Twój komentarz