Sposób przygotowania:
Guacamole - Awokado pokroić na ćwiartki i obrać ze skórki, usunąć pestkę. Pokroić w kosteczkę, następnie włożyć do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i sok z limonki. Rozgnieść widelcem, aż do połączenia się wszystkich składników. Można dodać kilka listków kolendry.
Burgery - Cebule i czosnek pokroić w kostkę, a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni podsmażyć do miękkości cebulę z czosnkiem, a następnie dodać marchew i wszystko wymieszać, a po 3 minutach smażenia dorzucić ulubione przyprawy (np. papryka słodka/ostra/zioła). W misce zmiksować fasolę – do uzyskania gładkiej konsystencji. Zawartość patelni dodać do rozdrobnionej fasoli i całość dokładnie wymieszać. Uformować burgery i włożyć do lodówki na ok. 25 minut. Po tym czasie rozgrzać patelnię i usmażyć burgery z obu stron
Twój komentarz