Dorota Lejkowska
06 Sty

Pasta z awokado, szpinaku i żółtego sera z łososiem

Składniki:

Chleb żytni pełnoziarnisty 60g 2 kromki

Awokado 70g 1/2 sztuki

Szpinak 25g garść

Czosnek 5g 1 ząbek

Ser żółty tarty 20g 2 łyżki

Pomidor 60g 1/2 małej sztuki

Łosoś wędzony 50g 1/2 opakowania

Pietruszka, liście 10g 1/4 pęczka

Pieprz czarny mielony 2g 1 szczypta

Sposób przygotowania: Awokado obrać, wyciągnąć pestkę i odmierzyć potrzebna porcję. Szpinak, pomidor i natkę pietruszki opłukać. Szpinak, awokado, natkę pietruszki, ser żółty i przeciśnięty przez praskę czosnek zmiksować razem. Następnie do pasty dodać pokrojonego w kostkę pomidora. Pieczywo posmarować pastą i położyć plastry wędzonego łososia. Kanapki posypać z wierzchu posiekaną pietruszką i pieprzem.

Twój komentarz




POKAŻ