Sposób przygotowania: Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na około 15 minut. Wiórki wrzucić na rozgrzaną patelnię (część zostawić do obtoczenia trufli) i cały czas mieszając prażyć, aż się zrumienią (uwaga, łatwo je przypalić). Uprażone wiórki umieścić w malakserze, dodać daktyle i połowę wody, w której się namaczały oraz pozostałe składniki. Następnie miksować aż do otrzymania gładkiej masy. Z masy ulepić równe kulki, obtoczyć je w pozostałych wiórkach i wstawić do lodówki aż będą twarde (około godziny).
Kontakt:
- 530 530 156
Dorota Lejkowska
OPINIA PACJENTA: Do Pani dietetyk Doroty Lejkowskiej w Mikołowie trafiłam z polecenia i mogę polecić dalej. Schudłam, poprawiły się moje wyniki, samopoczucie i zniknęły dolegliwości żoładkowe z którymi dość długo się borykałam. Jestem mniej ociężała, jem zdrowo i sprawia mi to przyjemność. Konkretny, rzeczowy ...
02.01.2015
Twój komentarz