Farsz (na 3 szt.)
Składniki:
Oliwa z oliwek 10g 1 łyżka
Filet z kurczaka 200g porcja
Szpinak świeży 300g 1 opakowanie
Pomidor 180g 3 małe sztuki
Przyprawa do drobiu 3g 1 łyżeczka
Jogurt naturalny 2% 150g 1 kubek
Koper 10g 2 łyżeczki
Czosnek 5g 1 ząbek
Sól 2g 1 szczypta
Pieprz kolorowy 2g 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Fileta pokroić na małe kawałki. Doprawić przyprawami i podsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy. Dodać umyty szpinak i dusić
chwilę, aż zmięknie. W między czasie przygotować sos: jogurt naturalny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekany
koperek i połączyć. Doprawić solą i pieprzem kolorowym. Każdy placek posmarować sosem czosnkowym, położyć na niego
kurczaka ze szpinakiem i dodać pokrojonego pomidora. Tortillę zawinąć, do środka i na boki.
Twój komentarz