Składniki:
makaron spaghetti 40g 1/2szklanki
szpinak mrożony 120g
łosoś wędzony 50g 1/2 plastra
cebula 25g 1/2 małej sztuki
czosnek 5g 1 ząbek
jogurt naturalny 50g 2 łyżki
olej rzepakowy 5g 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa- szczypta
sol, pieprz- szczypta
Sposób przygotowania: Szpinak przełożyć do garnka, rozmrozić. Cebulę zeszklić na łyżeczce oleju, przełożyć do szpinaku. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić kilka minut w razie potrzeby podlewając wodą. Odstawić z ognia, dodać jogurt, pokrojonego w małe kawałki wędzonego łososia i przyprawy. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W naczyniu żaroodpornym ułożyć z makaronu gniazda, wypełnić farszem szpinakowo - łososiowym i zapiekać około 10 minut w 170 stopniach.
Jedna porcja przygotowana według powyższej gramatury to około 350 kalorii.
Twój komentarz