Sposób przygotowania:
Z podanych składników zagnieść ciasto, w razie potrzeby dodać mąki.
Bułkę namoczyć w mleku. Rybę umyć, osuszyć i zmielić wraz z bułką. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Natkę i czosnek drobno posiekać. Cebulę, czosnek, natkę i jajo dodać do ryby, doprawić i wymieszać. Z przygotowanego farszu formować kulki wielkości orzecha. Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty, kłaść farsz i sklejać obie części. Wodę zagotować z odrobiną soli, pierogi wrzucać na wrzątek, po wypłynięciu wyjmować łyżką cedzakową.
Kontakt:
- 530 530 156
Dorota Lejkowska
OPINIA PACJENTA: Moje drugie podejście u Pani dietetyk, pierwsze z mojej winy zawaliłem, teraz się udało. Mam 22 kilogramów mniej, zdrowszą wątrobę i uregulowane ciśnienie. Jak w Żorach to polecam jak najbardziej Panią Dorotę.
10.08.2021
Twój komentarz