Składniki:
Makaron pełnoziarnisty 60g
Cebula 50g
Czosnek 2g
Bakłażan 120g
Pomidor 200g
Ser Feta 30g
Oliwa z oliwek 5g
Zioła prowansalskie 3g
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na oliwie. Bakłażana pokroić w kostkę. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać skórę i również pokroić w kostkę. Na patelnię dodać bakłażana, dusić 5-7 minut, podlewając w razie konieczności wodą. Dodać pomidory, i dusić kolejne 5-7 minut. Doprawić szczyptą soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Gdy nadmiar płynów z patelni odparuje dodać makaron i wymieszać. Danie posypać rozkruszonym lub pokrojonym w kostkę serem feta.
Twój komentarz