Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Dynię umyć, usunąć pestki, pokroić na ćwiartki, skropić łyżeczką oliwy i upiec aż do lekkiego zbrązowienia skórki około 30-40 min.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Na patelni lekko rozgrzać drugą łyżeczkę oliwy, dodać cebulę, szczyptę soli i podsmażać przez 1 – 2 minuty do momentu, aż zmięknie. Dodać posiekany czosnek, chwilę podsmażyć, po czym dodać posiekaną pietruszkę i ostrą paprykę.
Upieczoną i ostudzoną dynię włożyć do miski, dodać 2-3 łyżki oliwy, ocet balsamiczny, suszone pomidory, sól oraz czarny pieprz i dokładnie zblendować na gładką pastę.
Do pasty dyniowej dodać cebulę z czosnkiem i dokładnie wymieszać, doprawić i włożyć do lodówki aby smaki się połączyły.
Kontakt:
- 530 530 156
Dorota Lejkowska
OPINIA PACJENTA: Wspaniałe podejście do pacjenta, córka jest zachwycona dietą i że może jeść wiele rzeczy i przy tym chudnąć. Wsparcie, wyrozumiałość i fachowe podejście- naprawdę polecam Panią Dorotę.
31.10.2016
Twój komentarz